Dr. Tan’s Balans Methode

Wat is Dr. Tan’s Balans Methode ? 

Dr. Tan balans methode is een acupunctuurbehandeling met een andere benadering, die bij pijn en ziekte snel resultaten geeft.  Ook hierbij worden acupunctuur naaldjes gebruikt. 
Het prettige van deze methode is dat veel patiënten al verlichting van hun klachten ervaren direct tijdens of na hun eerste behandeling. Het voordeel hiervan is dat we samen snel kunnen beoordelen of u baat heeft bij deze manier van behandelen. 

Voor welke klachten wordt de balansmethode ingezet?

Dr. Tan’s Balans Methode is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten zoals nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en migraine. Ook bij algehele verstoringen van lichaam en geest kan deze methode goed gebruikt worden. Zo wordt deze vorm van acupunctuur ook toegepast bij slapeloosheid, vermoeidheid, allergie, stress en overgangsklachten.

Direct pijnverlichting dankzij Dr Tan’s acupunctuurmethode

Dr.Tan’s methode is zeer effectief voor het behandelen van vrijwel alle pijnklachten. Goed om te weten is dat in het pijnlijke gebied zelf bij deze methode juist géén acupunctuurnaalden worden gebruikt. Er wordt een reflex gebied op een andere plek op uw lichaam opgezocht. Dit zijn vrijwel altijd punten op uw ledematen of hoofd. Kort na het zetten van de acupunctuurnaalden zult u de pijnklachten al voelen afnemen en kan de bewegingsvrijheid toenemen. Dit betekent dat we direct kunnen beoordelen of we op de juiste manier aan het behandelen zijn. Voor een blijvend resultaat zal de behandeling nog wel een aantal keren herhaald moeten worden. 

Hoe ziet deze manier van behandelen eruit?

De eerste acupunctuurbehandeling bestaat uit een intakegesprek en waarna direct de eerste behandeling plaatsvindt. Bij specifieke pijnklachten zal ik u vragen zo exact mogelijk aan te geven waar de pijn zit, of deze eventueel uitstraalt en wat de intensiteit van de pijn is op de schaal van 0 tot 10. Tijdens de behandeling zal ik deze vragen regelmatig herhalen. Op deze manier kunnen we de meest effectieve acupunctuurpunten bepalen. Uw input is dus heel belangrijk om de behandeling te evalueren.

Verder zal ik u vragen stellen over uw algehele conditie, medische voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Eventueel wordt uw tong bekeken en uw pols gevoeld. Hiermee wordt informatie verkregen over de energie en de kwaliteit van de meridianen (energiebanen) in uw lichaam. In sommige gevallen zal nader onderzoek van het pijngebied nodig zijn en kunnen functietesten van bepaalde gewrichten gedaan worden. De combinatie van kijken, luisteren, vragen stellen en voelen zal leiden tot het uiteindelijke behandelplan. Zoals eerder aangegeven, worden de acupunctuurnaalden op een ander deel van het lichaam dan het pijnlijke gebied geplaatst en dus niet in het gebied zelf. Na het plaatsen van de acupunctuurpunten zal de pijn in de meeste gevallen direct afnemen of verdwijnen. U blijft hierna nog 20-30 minuten liggen om de behandeling te laten inwerken. Tenslotte zullen we de behandeling evalueren en bespreken we wat u kunt verwachten na de behandeling. Hierna wordt indien gewenst een vervolgbehandeling ingepland.